Over George Konings

Voor ik iets vertel over muziek opnemen en mijn opnamestudio, stel ik mezelf graag eerst voor. Mijn naam is George Konings. Ik ben in 1970 geboren in Dordrecht en ik ben sinds 32 jaar eigenaar en producer van Sound Vision Studio. Muziek is mij met de paplepel ingegoten. In mijn jeugd werd ik er iedere dag in ondergedompeld. Mijn ouders draaiden vooral muziek van de Beatles, Pink Floyd en de Rolling Stones. Zolang als ik me kan herinneren wilde ik zelf ook muziek maken. Logischerwijs ging ik na de HAVO dan ook naar het conservatorium in Rotterdam om er gitaar te studeren. Vervolgens ontdekte ik dat naast gitaar ook andere instrumenten mijn aandacht hadden. Zo ben ik dus piano, drums, basgitaar, Rhodes en Hammond gaan spelen. En van het een kwam het ander en ben ik ook gaan componeren en arrangeren.

Live heb ik onder meer gespeeld met Henk Westbroek, Kadanz en met mijn eigen band The Leads. Al tijdens mijn eerste ervaringen in een opnamestudio ontwikkelde ik mijn visie op geluid en kort daarna besloot ik een opnamestudio te beginnen. Zo is Sound Vision Studio ontstaan.

opnamestudio muziek opnemen

george_7

Van paplepel naar opnamestudio

Dat is nu al weer meer dan dertig jaar geleden. In al die tijd is mijn opnamestudio met liefde, passie en creativiteit uitgegroeid tot een gerenommeerde en sfeervolle studio. Een studio die zich onderscheidt met topkwaliteit vintage apparatuur. Voorafgaand aan iedere productie bepaal ik samen met de muzikant(en) welke apparatuur we het best kunnen gebruiken om de gewenste sound en sfeer te bereiken en de arrangementen optimaal tot hun recht te laten komen.

Dergelijke gesprekken in de ambiance van al die vintage apparatuur maken dat bijna iedere muzikant zich bij SVS snel thuis voelt. En dat helpt weer bij het bereiken van mijn belangrijkste doel: ‘Het uiterste halen uit iedere muzikant in iedere opname’. Daar ligt ook mijn passie en ik durf te stellen dat ik daar intussen dan ook echt goed in ben. Iedereen kan bij Sound Vision Studio terecht. Met of zonder band of om bijvoorbeeld alleen drums of zang op te nemen en/of te mixen. Als je dat wilt help ik je met arrangeren of componeren. En als de situatie erom vraagt bespeel ook een waslijst aan instrumenten. Op het vlak van muziek opnemen is bij SVS werkelijk alles mogelijk.

SVS is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bij SVS is er vooral veel geïnvesteerd in hoogwaardige vintage apparatuur. Kijk maar eens indrukwekkende equipmentlijst. Er is tegenwoordig een grote keus uit vintage microfoons zoals de Neumann U-47, RCA Ribbon en STC 4033 A. Verder zijn er preamps als de Telefunken V76/V72 (The Beatles) en Neumann preamps,  de EMT 140 Plate Reverbs en AKG, Neve, de Chandler TG12345.

Het resultaat is een zeer complete opnamestudio, voorzien van alle faciliteiten waarmee ik bijvoorbeeld met gemak een volledig symfonieorkest kan opnemen. De grootste opnameruimte (930 m3) is zo groot dat we live-opnames kunnen maken in aanwezigheid van publiek. Naast deze grote opnameruimte heeft SVS nog vier andere opnameruimtes en drie regieruimtes. Meer weten? Maak een afspraak via het contactformulier!